Violtæppe og ormefede Sjagger

21.04.13_Arealet

Efter en lang vinter begynder Vild Med Vilje arealerne på KU Nørre Campus endelig at spire, og røre på sig. Foråret har indfundet sig, og et vidunderligt lilla tæppe af Marts-Violer står henslængt over store dele af området, som navnet antyder er de en måned forsinket. Foråret er dog som bekendt en flygtig fornøjelse, og om en uge er violerne formentlig allerede afblomstret. Men bare rolig, der er mange flere gode ting at se frem til fra naturens overflødighedshorn. F.eks. har den Spidsbladede Magnolie nogle sprængfarlige knopper, og kan hvert øjeblik folde sig ud i et berusende blomsterflor.

21.04.13_Sjagger

Det er faktisk tredje sæson af Vild Med Vilje der nu står for døren, og vi glæder os meget til at se om den særlige pleje der sker på området, gør en synlig forskel. Ved at lave høslæt to gange om året sker der en gradvis udpining af jorden, og med mindre næringsstoffer til stede, skulle de konkurrencestærke arter som Stor Nælde, Ager Tidsel og Ru-Svinemælk mv. gerne trænges i baggrunden og give plads til nogle af de særlige danske arter, som er tilpasset mere næringsfattige levesteder.

21.04.13_Knopper

Vi håber også at ændringerne i stedets artssammensætning af planter kan føre til at flere dyrearter kan fouragere på området. Forhåbenlig vil flere forskellige planter tiltrække flere insekter og dermed også fugle der kan mæske sig i hvirvelløse godbidder. Denne dag lagde et par Sjagger og en gruppe tykke Ringduer i hvert fald vejen forbi, måske særligt tiltrukket af netop denne lille plet i storbyen, fordi græsset her ikke er nær så tæt som andre steder, og det er derfor er lettere for en ringdue at finde frø til frokost og lettere for en Sjagger at ondulere en orm.

21.04.13_FlaekketSkilt

Vinteren har også været hård ved det skilt, der har taget i mod gæster, og givet forbipasserende lidt at tænke over. Frøken frost har flækket det midt over, og det stod desværre ikke til at redde.
Et nyt er dog på vej, og med det bliver også sæsonens stribe af sjove og lærerige events skudt i gang.

Der vil i år være både artsbestemmelse og høslæt, i den tidlige sommer såvel som først på efteråret, så hold øje med hjemmesiden og facebook for hvornår du kan komme med ud og være vild med vilje.

Skriv en kommentar