Vilde foredrag og Workshops

Vild Med Vilje bookes til at afholde foredrag over hele Danmark. Vi bliver booket af alt fra kolonihaveforeninger og biblioteker til store virksomheder. Nogle gange er foredragene i forbindelse med opgaver, som vi udfører for vores partnere, andre gange er det til inspiration.

Vi har gennem tiderne afholdt foredrag om en lang række forskellige emner og med mange forskellige vinkler, men herunder kan du finde en kort beskrivelse af nogle af de mest populære foredrag.
Praktisk information: Alle foredrag koster 6000 kr ex moms og transport (efter statens takster) for foredrag på hverdage, og 7000 kr ex moms for foredrag i weekender og ferier.

Fra masseuddøen til farvestrålende sommerfugleflor

Vi befinder os i det biologerne kalder ”den 6 masseuddøen”. Lige nu uddør der arter hver eneste dag, og derved mindskes vores biodiversitet.  Fem gange tidligere i livets historie er der blevet udryddet en masse arter på ganske kort tid.

Det, der adskiller denne masseuddøen fra de tidligere, er, at det er os mennesker, der står bag. Vores brug af ressourcer og områderne omkring os er skyld i, at naturen har det svært og biodiversiteten mindskes.

Behøver det være sådan?

Vi har brug for fødevarer og en masse andre goder, men der er masser af andre arealer, hvor vi med små ændringer kan øge biodiversiteten. På de arealer er det oplagt, at vi inviterer naturen indenfor, i stedet for tankeløst at medvirke til at reducere biodiversiteten.

Det eneste, det kræver, er, at vi ændrer driften en smule og udfordrer vores behov for, at f.eks. alle åbne arealer skal være dækket af græsplæner, der skal slås en gang om ugen. Alternativet kunne jo være en smuk eng med vilde blomster i stedet for en gold græsørken.

I foredraget fortæller vi både om behovet for handling, og om hvordan vi kan øge biodiversiteten lokalt.

Book foredrag ved at trykke her!

Fra græsørken til blomsterflor

– sådan får du en vildere have, uden at det skaber konflikt med ordensneurotiske naboer

Et inspirerende og praksisnært foredrag der gennemgår de vigtigste grundelementer i at etablere et Vild Med Vilje-areal. Ofte skal der ganske lidt til for at invitere naturen indenfor og øge den lokale biodiversitet.

Der gives en række praktiske tips til, hvordan vi kan genskabe grøftekantens brogede blomsterflor, og hvordan vi får fugle, sommerfugle, bier, pindsvin, tudser og mange andre dyr tilbage i vores haver.

Foredraget er også en levende beretningen om, hvordan et havesyn kan ændre sig. Fra at tænke på haven som et sted man skal kontrollere, og stresser over at græsset ikke er blevet slået, til hvordan man kan glædes sig over at se naturens udvikling og dynamik og de mange nye blomster og dyr, der pludselig begynder at vise sig.

Smukke arter som man ikke kendte til og som ikke koster en formue i det lokale havecenter eller planteskole.

Efter foredraget vil der være rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Kunne du tænke dig at booke os til en af ovenstående foredrag, eller har du andre ting, du gerne vil have os til at fortælle om så kontakt os endelig ved at bruge formularen her.

Vilde Workshops

Vi afvikler også workshop om en masse forskellige emner. Emnefeltet spænder vidt og vi har afholdt workshops om alt fra borgerinddragelse i planlægningen af nye Vild Med Vilje områder til praktiske færdigheder, som hvordan man slår le eller anlæg af vand i haven.

kontakt os endelig hvis du har en ide, mangler viden eller inspiration til alt fra drift, event, PR og borgerinddragelse.