GØR-DET-SELV

vild med vilje

Lav dit eget Vild Med Vilje areal

Her er en guide til at lave dit eget Vild Med Vilje areal.
Følg den skridt for skridt og vær med til at gøre en forskel for naturen, der hvor du bor.
Har du flere gode ideer til at øge biodiversiteten på dit areal, så tøv ikke med at føre dem ud i livet. Del endelig historien om dit Vild Med Vilje areal på din Instagram eller twitter konto med hashtagget #vildmedvilje.

Du kan skrive dig op til at modtage Vilde Nyheder  og blive opdateret om arrangementer og inspiration. 

ERKLÆR DIT OMRÅDE VILDT MED VILJE

Når du opretter et Vild Med Vilje areal, erklærer du at ville:

• Fremme naturens rigdom på areal, f.eks. ved at stoppe den hyppige græsslåning og slå med le i stedet
• Formidle stedets natur f.eks. med skilte og via sociale medier #vildmedvilje

VÆLG ET AREAL

Udvælg et godt grønt areal, typisk en græsplæne eller et område med bar jord eller grus. Vi anbefaler at vælge et areal, der er synligt og som ikke normalt bruges til f.eks. sport, leg og transport.

ERSTAT HYPPIG GRÆSSLÅNING MED HØSLÆT

Hvis der i dag bliver slået græs regelmæssigt på arealet, så sæt det ned til en eller to gange årligt. Husk at opsamling af græsafklip er afgørende for at opnå et rigt blomsterflor. Du kan brug le og rive, eller du kan bruge en græsslåmaskine med opsamler. Tryk på overskriften og læs vores vores uddybende slåningsvejledning.

SÆT ET VILD MED VILJE SKILT OP

Naboer og forbipasserende forstår let ideen om hvorfor arealet ser vildt ud, hvis du sætter et Vild Med Vilje skilt op. Skiltet fortæller historien om din vilde have og spreder biodiversitetens budskab.

Vi har fået produceret nogle flotte skilte af genbrugsmaterialer som du kan finde i vores webshop ved at klikke på overskriften. Du kan også være kreativ og lave dit eget f.eks. af et gammelt stykke træ.

TAG DEL PÅ FACEBOOK

I Vild Med Vilje-facebookgruppen er der masser af inspiration til hvordan du selv kommer i gang med at blive Vild Med Vilje. Med 35.000 tilmeldte er der stor aktivitet, og vores dygtige moderatorer sørger for, at fagligheden er i top.

KOM PÅ VILD MED VILJE LANDKORTET

Så snart du har udpeget dit vilde areal, kan det blive registreret på Vild Med Vilje-kortet. Det gør du ved at trykke på overskriften og udfylde formularen med nedenstående oplysninger:

• Et navn og en kort beskrivelse til det sted du har valgt – er det en have, en eng, et fællesareal, en taghave eller andet?
• 1 stk billede af arealet
• En ca. angivelse af arealets størrelse i kvadratmeter
• Din adresse eller arealets koordinater (længde- og breddegrad), som kan findes via Google Maps.
• Når vi har disse oplysninger sætter vi arealet på kortet, så andre kan se, hvor du gør en forskel.

FORTÆL DIN HISTORIE

Som en del af bevægelsen håber vi, at du vil dele tanker og ideer om hvordan man vælger, skaber, vedligeholder og benytter de grønne oaser. Mens Vild Med Vilje arealet vokser til, er det derfor en god ide at holde øje med udviklingen, tage billeder, skrive historier og dele dem på sociale medier som Facebook, Instagram. Brug hastagget #vildmedvilje og #willfullywild som er vores digitale samlingspunkt.

LAV STIER

Når Vild Med Vilje arealet vokser til, kan der anlægges stier. Det gør du ved f.eks. at gå på dem, eller klippe dem til med maskine eller le.

BYG NATURFORBEDRENDE ELEMENTER

Du kan skabe endnu bedre betingelser for biodiversiteten på dit Vild Med Vilje areal, ved f.eks. at bygge et stengærde, samle kvasbunker eller lad grene og udplant værtsplanter for lokalt insektliv. Brug f.eks. scorelisten fra DCE på Aarhus Universitet som inspiration eller til at opgøre værdien af biodiversiteten på arealet.

FØLG OS PÅ LINKEDIN

På Linkedin poster vi løbende nyt om foreningens aktiviteter, og emner relateret til biodiversitet og vild natur.

Har du brug for professionel hjælp til at gøre din verden vildere?

Vores vilde leverandører har et højt fagligt niveau, og kan hjælpe med at omdanne idéer til praksis. Se dem nedenfor. 

Husk du kan også støtte os ved at handle i vores webshop