Tåsinge Plads rengjort og klar til de grønne gevandter

Tåsinge Plads er nu ved, at indstille sig på sommerens sjov og ballede. Efter en perlerække af events over vinteren arrangeret af Open Air Neighborhood, trækker den gamle kæmpe nu i sine grønne gevandter, og vågner for alvor op til dåd. Og han kan godt glæde sig til alle de begivenheder der i løbet af sommeren skal løbe af stablen på hans rygstykker.

21.04.13_AffaldsTeam

Allerede i søndags den 21. april blev der lagt ud med en solid forårsrengøring. Danmarks Naturfredningsforening havde kaldt til landsdækkende affaldsindsamling, og Miljøpunkt Østerbro havde arrangeret den lokale affaldsindsamling i Skt. Kjelds Kvarter. Sammen med gode folk fra lokalområdet, deltog også Philip fra Habitats. Han fik samlet en ordenlig pose, dog ikke noget særligt, men lidt hundelort og en lyskæde blev det da til.

 

21.04.13_AffaldsSnapper

I løbet af dagen blev der i hele Skt. Kjelds Kvarter indsamlet 109 kg skrald på blot halvanden time. På Tåsinge Plads lå der alt fra raketrester til kapsler, flasker og flagbefængte hundelorte.

21.04.13_AffaldsTeam2

Nu fremstår Tåsinge Plads som en indbydende scene, og de første forårsstjerner har allerede indfundet sig som f.eks. Krokus, Påskeliljer og klassikeren over dem alle Stor Nælde, i daglig tale bedre kendt som brændenælde. De er nu blot små fine skud, der end ikke brænder i munden, hvis ellers man er dristig nok til at smage på dem rå. Brændenællerne skal nu nok nå, at vokse sig høje og “brandfarlige” inden vi nakker dem med leen senere på sommeren.

21.04.13_Krkous

21.04.13_StorNælde

Ud over disse meget velkomne forårsbebudere, har vinteren stadig ikke helt sluppet sit tag i pladsen, og endnu ikke meget er spiret frem fra den kompakte jord. Selv græsset vokser endnu kun ganske lidt. Habitats har dog sørget for at plante et nyt skilt, efter at det gamle ligefrem er blevet hugget.

21.04.13_Skilt

Nu er pladsen for alvor klar og det helt store startskud bliver Forårsfesten d. 5. maj, hvor hele Tåsinge Plads springer ud. Her kan du også møde Philip fra Habitats, der vil fortælle om Vild Med Vilje aktiviteterne i 2013, samt indvige en biologisk overraskelse, der på en gang kommer til at tilføje siddepladser og booste biodiversiteten på Tåsinge Plads. Vi glæder os til at fejre foråret med jer!

 

Skriv en kommentar