Gastronomisk besøg

D. 2. maj havde Vild Med Vilje arealerne Nørre Campus fornemt besøg.

02.05.13_#5_Julie

Julie Swane, der er vild mad ekspert og medforfatter til bogen “Mad med gran”, var inviteret til at granske de gastronomiske muligheder på Vild Med Vilje områderne. Her tænker vi ikke på isbaren over på hjørnet, men på de gastronomiske delikatesser, som naturen stiller til rådighed for den som kan kende forskel på gift og godbidder. Og netop det kan Julie!

02.05.13_#6_Julie

Da hun var forbi fandt hun mange forskellige planter at smage på, som f.eks. de spæde skud fra brændenælder, som er super sunde og lækre. De giver en lidt en fornemmelse af mild chili på tungen. Men husk! At mæske sig i rå nælder er som russisk roulette, da et lidt for modet skud kan brænde heftigt på læberne, må man vælge dem med forsigtighed.

02.05.13_#1_Viol

Der findes faktisk rigtig mange forskellige spiselige planter blandt arterne på Vild Med Vilje områderne. Ud af de 106 forskellige arter vi har fundet på områderne gennem tiden, er hele 54 af dem spiselige.

Desværre var det alligevel Julies konklusion, at der ikke helt er fødegrundlag nok til, at lave en event ud af, at invitere folk på ’middag’ i det grønne. Det havde vi ellers drømt om, og tydeligt set for os hvordan hvidklædte fruentimmere og mænd med stråhatte gumlede løs. Men bare rolig, selv om ideen må droppes, skal folk der kommer forbi frem over, nok få lov at smage på herlighederne.

02.05.13_#2

På arealet ved Green Lighthouse smagte vi på kirsebærblomster, som netop i disse dage folder sig ud for fuld udblæsning. De er til stor glæde for Københavns bestøvere, som forlyster sig i blosterfloret, men der er ikke bare bier og sommerfugle der kan have glæde af dem, for også vi mennesker kan bruge dem, som en elegant tilføjelse til salaten, med et særligt strejf af mandler.

02.05.13_#4_SurKirsebær

Besøget d. 2. maj gav også anledning til lidt dybsindige refleksioner over vores forgængelighed. Memento mori, som man siger, husk at du skal dø. Det smukke blad på billedet inspirerede os i hvert fald til at tænke over hvor stor ynde man egentlig kan forgå med. Så her er en tanke; hvad nu hvis vi, bare en gang i mellem, i stedet for at spørger ’hvordan går det?’ træder ud af konventionerne for konversationen og i stedet spørger ’hvordan forgår du?’. Fordi det er jo dybest set det, alle os der har rundet de 20 år, er i gang med. Heldigvis stille og roligt. Så hermed en lille opfordring til at lade sig inspireret af bladet, og forgå graciøst som bladet på billedet.

02.05.13_#3_vissentBlad

På Vild Med Vilje områder spirer og gror det efterhånden til det store guld medalje. En perlerække af ærenpris folder sig flot ud i landskabet, mens de spæde skud af katost kigger frem. Som en ydmyg tilføjelse til naturens overflødighedshorn, har vi genplantet Vild Med Vilje skiltet, så det nu er klar til at tage forbipasserende ved hånden, og guide dem ind i en lidt vildere bynatur.

Skriv en kommentar