Nyt område på Tåsinge Plads

Så er startskuddet givet til at naturen på bunkeren på Tåsinge Plads kan blive mere vild – og det er med vilje.

Den 27. juni var vi fra Habitats ude og opsætte skilte på arealet. Over de næste otte uger får græsset, og hvad der gror der, lov til at vokse sig dejligt langt og mangfoldigt. Det kan være det er et lidt usædvanligt syn, og at man umiddelbart synes det ser lidt rodet eller uordentligt ud, men der er mening med galskaben.

Bunkeren er en del af et eksperiment i, hvordan en mindre intensiv pleje kan gøre vores bynatur mere sanselig, og give plads til flere forskellige planter og dyr i byen. Her ophøjes ukrudt til gavnlige urter, og kryb og kravl til spændende nyttedyr. Eksperimentet hedder Vild Med Vilje og her lader vi en del af bunkeren være tilgroet med vild natur. Man er meget velkommen til at bevæge sig rundt mellem blandt de mange korn, blomster og andre planter arter, man ikke ville opdage, hvis græsset blev slået jævnligt.

I en verden hvor den biologiske mangfoldighed er i tilbagegang er det vigtigt at undersøge, hvordan mennesker kan leve i samspil med mange andre arter. En høj biologisk mangfoldighed er nøglen til et sundt miljø og en rig natur.

Vi håber i vil tage godt i mod eksperimentet, nyde det og gå på opdagelse i den nye rigdom af planter og insekter.

Undervejs tager vi os af at holde området pænt og opretholde et flot udtryk på området, samt opsamle historier, observation og små fortællinger fra et område i forvandling.

Den 18. august, i forbindelse med det store Klimatilpasningsarrangement i Skt. Kjelds Kvarter, vil der blive inviteret til bestemmelse af arter på bunkeren, hvorefter vi sammen laver høslæt, ved at slår græsset med le. Høslæt giver plads til nye planter, er en god hjælp til områdets natur – og så er det rigtig sjovt!

Følg med her på siden, på facebook, og især ude på bunkeren.

Vi modtager meget gerne jeres spørgsmål, inputs og undren.

Projektet Vild Med Vilje udføres af Habitats ApS og Biomedia for Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter.

Skriv en kommentar