Artsbestemmelse ved Green Lighthouse

Efter artsbestemmelsen ved Datalogisk Institut fortsatte et lille team videre til Green Lighthouse, bestående af Anne-Marie, Rasmus, Anna og med mig selv (Philip) bag kameraet.

Jeg havde på forhånd været meget skeptisk omkring hvad der ville være af liv at finde på arealet. Mit indtryk forud for artsbestemmelsen var at diversiteten ville være ganske lav, fordi jeg ikke oplevede, at der var en stor struktur forskel i plænen, samt at jordbunden på arealet er så kompakt og tør i forhold til arealet ved Datalogisk Institut.

Det skulle dog hurtigt vise sig at jeg var helt galt på den med antagelsen om at artsdiversiteten ville være markant lavere her. For det første var vegetation mindst 15 cm højere på hele området end den var 10 dage tidligere da jeg sidst havde besøgt stedet. For det andet viste det sig, at der alligevel var skabt væsentlig forskel i vækstbetingelserne på arealet, på grund af de varierende lysforhold, derfor var det også lidt forskellige planter vi fandt på de lysåbne steder og steder med mere skygge.

 

Vi fik også besøg af Wilhelm og hans hund i mens vi arbejdede. Wilhelm bor i området og tager på tur i parken med hunden så godt som hver dag, så han kender området rigtig godt og kunne også dele en masse røverhistorier om hvad han havde set i Universitetsparken af dyreliv igennem tiden.

 

Som denne Hvid-Kløver smukt illustrerer med sit ekstra blad, havde vi heldet med os med området ved Green Lighthouse. Hele 51 forskellige arter blev det til, da vi gjorde dagen op.

Samtlige 51 arter er dokumenteret med foto og navn her på siden.

 

 

Skriv en kommentar