En slagkraftig miljøminister.

Det var en stor dag for Vild Med Vilje, da landets miljøminister Ida Auken forleden lagde vejen forbi, og slog et slag for biodiversiteten, med en af vores leer. Anledningen var at det lørdag den 18. august skulle fejres, at område omkring Skt. Kjelds Kvarter nu er byens første klimabydel.

Lise og Rasmus var, sammen med Anders fra Biomedia, ude fra morgenstunden og gøre området klar til dagen. Med flot lyserød murersnor blev området markeret. Derudover sørgede vi også lige for at af-minere området for hvad hundene måtte have plantet af ’koncentreret gødning’.

Dagen åbnede med en tale af miljøministeren, hvor hun officielt erklærende klimabydelen for åben. Herefter lagde hun vejen forbi Vild Med Vilje, hvor hun først fik en introduktion til hvad Vild Med Vilje er, og hvordan vi med projektet arbejder for en rigere og mere mangfoldig bynatur.

 

Efter introduktionen gav Anders Ida Auken instruktioner i hvordan man slår med le. Som man kan se er det en type arbejde, som også kan være rigtig sjovt.

 

I løbet af dagen blev der yderligere bygget et såkaldt hæs, som er der hvor høet kan tørre. Her er Anna godt i gang med at sætte det afslåede græs op på hæsset.

 

Der var mange folk der i løbet af dagen fik en god oplevelse ud af at slå med le, og der var mange som var venlige til at hjælpe til. Her er det Lise og Anna sammen Tash, der er kommer hele vejen fra Bristol i England og er  på internship hos Green Campus på Københavns Universitet.

Børn fik også chancen for at være med. Her får også en lille dreng lov til at svinge leen for første gang, dog med assistance fra Anders og under skarpt opsyn af hans mor.

 

Performancegruppen Mr. Green lagde også vejen forbi og slog et par velvalgte slag med leen.

Det var virkelig en god dag, og dejligt at have så meget kontakt med de folk som til dagligt bruger området. Nu hviler det til næste sæson, og vi håber at kunne fortsætte når foråret melder sig i starten af 2013. Inden da kommer der et debatarrangement om bynatur og biodiversitet, med omdrejning i den såkaldte Beauvais-grund som også ligger i Skt. Kjelds Kvarteret.

Skriv en kommentar