Artsbestemmelse ved Tåsinge Plads

Tirsdag d. 14. august stod i botaniseringens navn på Tåsinge Plads. Alle plantearter indenfor Vild Med Vilje arealerne skulle bestemmes og dokumenteres.

Et hold af bynatur-entusiaster var mødt op for, at være med og samtidig lære mere om at artsbestemme planter, ‘at nøgle’ som det hedder på fagsprog.  Samt selvfølgelig for at hygge sig sammen under den dejlige sensommersol på Tåsinge Plads.

Inden holdet mødte op, havde vi lige afmineret området for hundelorte. Til vores store glæde kunne vi se at antallet af hundelorte på Tåsinge Plads var faldet markant siden vi i gangsatte projektet. Vi mødte samtidigt Peter Bjerg fra Supertanker, der har opholdt sig meget på Tåsinge Plads i løbet af sommeren, han fortalte om livet på pladsen og kunne desuden bekræfte, at de mange aktiviteter på pladsen havde gjort, at hundeejerene i højere grad var begyndt at samle lortene op i respekt for de andre brugere af pladsen.

Artsbestemmelsen blev ledet af Anders N. Michaelsen fra Biomedia, som underviste resten af holdet i hvordan man sætter navn på de mange forskellige planter. Anders havde taget en hel kurv af plantenøgler og planteleksikoner med.

Vi kunne med det samme se, at det ville blive en udfordring at bestemme planterne, fordi de fleste var afblomstret og mange helt tørret ud. Svært måske, men bestemt ikke umuligt! Anders skønnede inden vi gik i gang, at ville finde ca. 40 arter på området. Det skulle vise sig at være rimelig godt ramt;-)

Ikke alle planter var afblomstret. Ovenfor ses et flot eksemplar af Almindelig Katost i fuld flor. Ikke meget at tage fejl af.

Men nogle gange måtte luppen dog findes frem for, at vi kunne være helt sikre på, om det var den ene eller anden underart vi havde fået fat på.

Der var heldigvis også tid til at nyde lidt forfriskninger i eftermiddagssolen efter hele området var gennemgået.

Resultatet lød på 34 forskellige arter. Alle arter typiske for urbane lysåbne områder med høj koncentration af næringsstoffer.

Tusind tak til Anna, Jens, Bente, Lise, Rasmus og Anders for en stærk indsats og for dejligt selskab!

Vi har lavet en samlet artsliste med billeder og navne på planterne. Den kan du se her:

Artsliste Tåsinge Plads

 

 

Skriv en kommentar