Fulde huse til dialogmøde i Lystrup

VMV_Dialogmøde_05
Rigtig mange tak til de mere end 70 mennesker som mødte op tirsdag d. 5/5 og deltog livligt på dialogmødet om mere natur i det grønne område i Lystrup.

På mødet blev Vild Med Vilje Lystrup-projektet præsenteret af projektleder Marianne Zandersen og biolog Rasmus Ejrnæs. Peter Søgaard, biolog fra Aarhus Kommune, fortalte om muligheder for opbakning fra kommunen til projekter i parken, herunder i form af et kogræslav. Et nærtliggende eksempel på kogræslav er det nyligt oprettede Aabrinken kogræslav og naturplejeforening (se https://www.facebook.com/aako.dk), hvor Aarhus Kommune stiller areal til rådighed og klargør til græsning med hegn, vand m.m. En yderligere mulighed for aktiviteter bakket op fra kommunen er gennem Smag på Aarhus projektet, hvor kommunen leder efter op til 500 projekter til produktion af lokale frugter, bær, krydderurter og grøntsager. Information omkring Smag på Aarhus findes her: www.facebook.com/smagpaaaarhus.

VMV_Dialogmøde_01

Deltagerne deltog livligt i idégenereringen om, hvordan parken yderligere kunne udvikles til fordel for naturens mangfoldighed og til glæde for brugere og beboere i Lystrup. Mange forskellige ideer, lige fra Land art, Tarzan-bane, frugttræer, falkekasser til græsning med heste, geder og køer kom frem.

VMV_Dialogmøde_07

Aarhus Universitet er nu i gang med at samle op på alle de mange ideer, visioner og tanker, som mødedeltagerne kom frem til i fællesskab, og vi vil lægge ideerne op her på hjemmesiden snarest!

VMV_Dialogmøde_08

Under dialogmødet har vi også samlet e-mails sammen på alle, der ønsker at modtage invitationer til arrangementer og workshops. Har du ikke skrevet dig op endnu, kan du skrive til lystrup@vildmedvilje.dk og komme med på listen.

Den 15/6 finder den første workshop sted. Deltagere fra borgermødet, som skrev sig på email listen, og andre der melder interesse til os vil blive kontaktet og nærmere information lagt ud på hjemmesiden.

I selve parken bliver der, så snart vejret er mere tørt, udplantet tørv med vilde græslandsplanter fra Balle grusgrav, og udsået vildengsfrø på klimaprojektarealerne.

Flyer fra dialogmødet

VMV_Dialogmøde_10

Skriv en kommentar