Hvem er Danmarks vildeste kommune?

I sidste uge udfordrede miljøminister Lea Wermelin alle landets 98 kommuner til at have den vildeste natur i Danmark. En udfordring Foreningen Vild Med Vilje begejstret støtter!

Foreningen Vild Med Vilje drømmer om store sammenhængende naturområder, hvor vilde processer får frit spil, så levesteder for sjældne arter af dyr, planter og svampe kan styrkes med minimal menneskelig indgriben. Vi drømmer også om tusindvis af blomstrende områder i boligområder, parker og vejrabatter. Foreningen håber, konkurrencen kan udbrede et natursyn, hvor flere danskere kan se skønheden i det vilde, ufriserede og utæmmede.

Kickstart til en ny æra

Vores Vild Med Vilje partner Hjørring Kommune gik forrest med “Naturkommunen Blomstrer Vildt”. I DR programmet “Gi’ Os Naturen Tilbage” fik hele Danmark at se, hvad der kan ske ved målrettet samarbejde om én fælles vision. Resultaterne var imponerende og vil forhåbentlig inspirere endnu flere kommuner til aktivt at slå et slag for Danmarks vilde natur. 

Tænk, hvad det kan blive til med én samlet landsdækkende indsats for mere vild naturen!

Miljøministerens konkurrence udfordrer nu kommunerne til dyste på vildskab mod hinanden. Selvom der i sidste ende kåres en vinder af konkurrencen, så kan den potentielt skabe grobund for en fælles naturforståelse og samarbejder på tværs af landet.
Foreningen Vild Med Vilje ser konkurrencen som en potentiel kickstarter til en ny æra med fokus på at frigøre plads til naturen og genoprette de vilde processer, overalt hvor muligheden byder sig. Et fælles engagement i naturen, der kan sikre at fremtidige generationer også får mulighed for at møde al den mangfoldighed den danske natur rummer, plus endnu mere vildhed end vi kender til i dag.

“Den vilde natur har evnen til, at generobre terræn og finde plads der, hvor mennesket troede det umuligt, hvis vi giver plads til det. Vi håber, at flere vil opleve denne styrke på nært hold. Vejen til en vildere og rigere natur er egentlig enkel, men ikke altid let at udføre i praksis: Beskyt de uerstattelig levesteder, skab mere plads, genopret de vilde processer og engagér så mange som muligt i indsatsen for naturen. Den kommune, der gør det bedst, vinder” understreger Philip Hahn-Petersen, Formand for Vild Med Vilje.

Vilde håb for fremtiden

Konkurrencen løber til udgangen af 2022, men vil forhåbentligt skabe varig ændring i den måde vi ser, omgiver og behandler naturen, så initiativerne fortsat vil spire og blomstre længe efter. 

Mange kommuner har allerede indgået partnerskab i Foreningen Vild med Vilje og er ved at skabe vilde projekter på deres områder. Forhåbentligt vil endnu flere kommuner støtte op om foreningens arbejde og indgå i fællesskabet af engagerede partnere og leverandører, der alle kæmper for mangfoldigheden i den vilde natur. 
Læs mere om konkurrencen på Miljøministeriets hjemmeside

Skriv en kommentar