Amorparkens gartnere

For to uger siden havde vi for første gang fornøjelsen af at møde de tre gartnere fra Center for Park og Natur, der har ansvaret for Amorparken (Undskyld den sene update på den historie). Fra venstre mod højre ses Jan, Kurt, Philip og Nils.

Vi lagde ud med at snakke om hensigten med Vild Med Vilje projektet og vi fik sammen grint lidt af at græsset var blevet slået i sommers ved en misforståelse. Misforståelser kan det jo ske når man starter noget nyt. Vi hørte også om gartnernes forhold til parken, deres observationer af plante- og dyreliv i Amorparken såvel som i Fælledparken. De havde også ideer til andre steder i området, der kunne være mulighed for at lave Vild Med Vilje arealer på og hvor en højere biodiversitet vil kunne opnås. Det var spændende og meget lærerigt at høre om, for de ved jo om nogen hvad der foregår i parken, da de jo følger udviklingen dag for dag året igennem.

Til sidst tog Nils os med over til Rytterbakkerne der ligger langs Edel Sauntes Allé. Her er der nemlig nogle områder under træerne der ikke bliver slået, så de er sådan set også vilde med vilje. Det skyldes for det første at man ønsker at beskytter træernes højtliggende rodnet, der næst at området er meget fugtigt den voldsomme regnmængde der er faldet over sommeren, så maskinerne vil nemt komme til at køre jorden op og sætte mærker.

 

Nils viste os at der er en meget positiv afledt effekt ved at lade områderne vokse vildt. Nemlig at det giver plads til at parkens frøer kan gemme sig og søge føde i det høje fugtige græs. Nedenfor ses Nils sammen med en af de mange frøer på arealet.

 

Vi laver endnu en gang en quiz ud af artsbestemmelsen. Hvis du kan gætte hvilken frø der er, så skriv dit bud på vores facebookside. Denne gang sætter vi en eksklusiv præmie på højkant til den der først gætter det. Nemlig et glas af Philips hjemmelavede brombærmarmelade af vilde brombær fra Hven:-)

 

 

 

 

Skriv en kommentar