20 plantearter og en enkelt svamp på Vild Med Vilje Amor

Vi har nu været ud at lave artsbestemmelse af Vild Med Vilje området i Amorparken. Det var endnu en spændende oplevelse sammen med Anne-Marie C. Bürger fra Biomedia. Denne gang var udbyttet dog knap så imponerende som i Universitetsparken. Vi fandt 20 forskellige plantearter samt en enkelt svampeart på de ca. 60 m2 området dækker, der var altså kun en tredjedel så mangfoldig en bevoksning som i Universitetsparken. Vi har lavet en komplet artliste med billeder som findes her på siden.

Philip og Anne-Marie i fuld gang med arbejdet

Anne-Marie mener at der er god grund til at artsrigdommen var så meget lavere i Amorparken end i Universitetsparken. Nemlig fordi der har været en trimmet græsplæne i mange mange år og at der formentlig stort set ikke har været nogen udskiftning eller tilførelse af jord ude fra. Det favoriserer græsserne og planter der ikke behøver at blomstre for at klare sig eller som har meget lave blomster. En anden faktor er også at jorden er hård og forholdsvis tør. Det kan skyldes at der har været brugt maskiner på området i meget lang tid og det medvirker til en yderligere favorisering af græsserne.

Der var dog nogle fine planter i mellem i Amorparken alligevel, se bare dette fine eksamplar af Blød Storkenæb.

Blød Storkenæb

Vi fandt også en enkelt svampeart. Vi vurderer den til at være en Mælkehat af en slags, men vi kan ikke sige hvilken en der er tale om fordi den er så overmoden. Hvis du kan se det ud fra vores billede her, så giv os endelig et praj på facebook.

Mælkehat - Giv gerne et bud hvis du kan se hvilken mælkehat det er!

 

Skriv en kommentar