Vild Med Vilje skydes i gang

Hurra, så er Vild Med Vilje skudt i gang!

Vild Med Vilje er et eksperiment i hvordan en mindre intensiv pleje kan gøre vores bynatur mere sanselig, og give plads til flere forskellige planter og dyr i byen. Her ophøjes ukrudt til gavnlige urter, og kryb og kravl til spændende nyttedyr. Fra i dags dato får to offentligt tilgængelige græsplæner i København lov til at vokse sig vilde med vilje:

Vild Med Vilje Uni” er en græsplæne i Universitetsparken, som hører under Københavns Universitets Naturvidenskabelige Fakultet. Plænen bliver normalt ikke brugt af mange mennesker, da den ligger mellem nogle stier og et højbed. Jorden er nogle steder meget hård og sammenpresset andre steder løsere og fugtigere. Noget af plænen har lige fået tilført ekstra jord i år og nye græsfrø. Der er allerede en ret stor variation af arter i plænen og det bliver spændende at se hvad der kommer til at spirre frem af arter og hvad der den variende jordbund kommer til at betyde for væksten.

Vild Med Vilje Amor” er et afmærket område i Amorparken, lige ved Rigshospitalet og Nørre Alle. Det ligger lige ved siden af en dejlig gynge som er meget benyttet. Stierne omkring har en stor trafik af både cyklister og fodgængere der skal til og fra arbejde. Jorden er meget hård og det bliver en udfordring for plantevækstenet og det bliver spændende at se om der trods de hårde ods alligevel kommer en variation af arter på stedet i løbet af de næste 3 måneder.

De næste 3 måneder vil plænerne i kontrast til deres omgivelser hverken blive slået eller luet. I er meget velkomne til at kigge forbi de to steder, hvor Vild Med Vilje folder sig ud. Her vil I langsomt men sikkert kunne se kontrasten mellem de vilde områder, og de omkringliggende tætklippede græsplæner. Hvor mange forskellige planter kan du få øje på? Og kan du se forskellen i forhold til de klippede plæner ved siden af?

Efter at de områderne nu er blevet afmærket, skiltene sat op og hjemmesiden er kommet i luften, vil vi lade naturen få frit spil. Det eneste vi gør i juli måned er faktisk at fotodokumentere hvordan områderne vokser. Når bevoksningen så har fået lidt højde omkring 1. august klipper vi en sti igennem området i Universitetsparken. Vi kan også afsløre at vi offentliggøre vores første artsliste over planterne der findes på de to lokaliteter d. 10 august og det glæder vi os meget til.

Når vi går ind i September inviterer vi desuden lokale og andre interesserede til et debatarrangement om natursyn og fremtidens bynatur. Der vil selvfølgelig være mere om det på bloggen når datoen er fastlagt.

Hermed er projektet Vild Med Vilje altså skudt i gang. Må det blomstre og folde sig ud i mange nye retninger, og må det give liv til mange planter og insekter, og til byen i det hele taget.

Stay tuned og ha en forrygende vild sommer!

På vegne af Vild Med Vilje – Philip, Rasmus og Johanne.

 

1 kommentar til “Vild Med Vilje skydes i gang”

  1. Kære Vild Med Vilje

    Sikke et smukt projekt:) Jeg følger spændt med! Jeg savner dog virkelig et kort hvor de 2 projektområder er markerede så jeg straks kan hoppe på cyklen og ta´ ud og se på græsset (og andet spændende) gro.

    De bedste sommer hilsner

Skriv en kommentar