Tidselpatrulje i parken

Kom og vær med i Tidselpatruljen!

Når man sår og poder græslandsplanter på områder med gammel næringsrig landbrugsjord, så kommer der ikke kun græslandsplanter op men også en masse markukrudt som tidsler, lugtløs kamille og skræpper. Dette er let at se på de lave volde langs stien ved Bjørnholt og hen mod busvejen, som er lavet af ganske almindelig muldjord. Markukrudt er også fint, når der er tale om små vilde planter, og tidselblomsterne er også til stor glæde for bier og sommerfugle. Men hvis græslandsplanterne skal kunne overleve, skal tidsler, skræpper og andre store konkurrenceplanter fjernes, eller som minimum skal der tyndes kraftigt ud i dem. Hvis volden ved Bjørnholt ikke bliver plejet vil de podede græslandsplanter fra Balle grusgrav og de såede planter ganske enkelt forsvinde igen. Dette gælder også den store vold ved regnvandssøen.

Den tilvoksede vold ved Bjørnholt
Volden begynder at vokse til med markukrudt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vild Med Vilje Lystrup starter derfor en lokal ”tidsel-patrulje”, hvor lokale hjælpes ad med at fjerne tidslerne, kamillen og skræpperne på voldene i parken. Jo flere man er om det, jo hurtigere går det, og man behøver ikke være færdig til et bestemt tidspunkt. Hvis man ikke orker at rive dem op, kan man også skære dem ned med le eller rosensaks. Man skal bare lige øve sig i at genkende agertidsel, skræpper og lugtløs kamille.

Det fjernede ukrudt kan blive en fin kompost eller man kan lægge det omkring nyplantede frugttræer og bærbuske som grøngødning. Måske kunne vi til efteråret købe nogle frugttræer til parken, der kunne have glæde af sådan en grøngødning? Vilde fuglekirsebær, hyld og hassel eller måske æble, blomme og pære?

Vil du være med i Tidselpatruljen? Så skriv til lystrup@vildmedvilje.dk eller kontakt os på Facebook gruppen ”Vild med Vilje Lystrup” så indbyder vi til et tidsel-event. Efterfølgende vil tidselpatruljen være selvorganiserende.

tidsel
Tidsel
tidslerne overtager hvis vi ikke luger ud
Tidslerne overtager hvis vi ikke luger ud
skræppe
Skræppe
lugtfri kamille
Lugtfri kamille

Skriv en kommentar