Opbakning til biodiversitetslov fra støttepartier!

Det er en god dag for naturen! Regeringens støttepartier, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet har i dag meldt klart ud, at de bakker op om en biodiversitetslov.

Vild Med Vilje har sammen med 22 andre grønne organisationer kæmpet for at få gjort opmærksom på behovet for en biodiversitetslov gennem kampagnen: “Giv Naturen Lov – en biodiversitetslov”. Og vi kan med glæde konstatere, at det er lykkedes at trænge igennem med vores budskab.  

Den danske natur er nemlig i krise, og under 1% af Danmarks areal er udlagt til vild natur. Det gør Danmark til europæisk bundskaber, og vi er meget langt fra at kunne leve op til  EUs biodiversitetsstrategis målsætning om 30% vild natur. Og det er en forudsætning for at kunne løse den bæredygtighedskrise som verden kigger ind i. 

– Det lykkedes aldrig at løse vores grønne udfordringer, hvis vi ikke samtænker løsningerne. Og fællesnævnerne for natur, klima og miljøkrisen er, at det kræver, at vi giver mere plads til naturen. For naturen er vores bedste allierede, når det kommer til at reducere udledning af kvælstof og klimagasser fra landbruget og beskyttet drikkevandet. En naturlov er derfor et vigtigt bidrag til at sikre et grønnere Danmark – på alle parametre. Med andre ord kan Danmark kun løse de grønne krise ved at bruge vores areal klogere, siger Philip Hahn-Petersen, formand i foreningen Vild Med Vilje

Ved sidste valg blev en klimalov et centralt tema i valgkampen. Nu er tiden kommet til også at beskytte naturen og biodiversiteten med bindende målsætninger. Vi kæmper videre for at give naturen lov – en biodiversitetslov!