Høet hæsset og hele herligheden


Tirsdag d. 13. august blev der afholdt høslæt på Tåsinge Plads.

Den tørre og varme sommer havde, sammen med hundrede børnefødder, været lidt hård ved bevoksningen på pladsen. De vilde græsplæner på pladsen lignede derfor ikke de frodige enge man plejer at forbinde med høslæt. Men der var stadig en god bevoksning, som i den grad trængte til en kærlig hånd.

Særligt Vejpileurten havde kronede dage, og de vilde forgreninger som er plantens kendetegn, var ikke så gode at slå, men nemme at vikle ind i lebladet.

 IMG_8186

En god håndfuld entusiaster var mødt op, og var flittige til både at svinge leen, rive sammen og skabe en god stemning på dagen.

IMG_8252

Undervejs kiggede flere gæster ind forbi. En ivrig knægt fik lov at prøve kræfter med lesvingeriet. Han var synligt udfordret, men fik undervejs tid til tørt at konstatere, at det var ret forskelligt fra hvordan man slå med le i computerspillet Mindcraft.

IMG_8281_2

De par regnbyger som også var mødt op på dagen, blev mest bare en god anledning til en sludder, og svale pilsnere under halvtaget.

IMG_8378

Det afklippede materiale blev revet sammen, og med god hjælp fra pladsen vakse håndværker Jens-Emil, fik vi i fællesskab opstillet et høhæs. Høhæs er en gammel form for høstak, hvor høet, på noget der ligner et nodeark, kan tørre uden at rådne. Det flotte hæs på Tåsinge Plads bærer nu afklippet, og lader det langsomt tørre i sol og vind, samtidig med at det er flot og bidrager til at skabe et nyt udtryk på pladsen.

HAES

En del af pladsen lod vi være uslået. Det er hverken fordi vi er nogle dovne hunde, eller fordi der blev for mange våde ophold på grund af vejret, men for at der kan være noget at svinge leen over fredag d. 23. august, hvor Teknik- og Miljøborgmesteren også skal have lov at prøve.

Vi takker alle der deltog i herlighederne på dagen, og kvitterer med en stribe billeder af hvor sundt og sjovt indsatsen for en rigere bynatur være.

Der er sandelig tankevækkende at en indsats for en mere rig og mangfoldig natur, kan finde sted lige der hvor man bor, og kan være både sjov og lærerig.

Håber at se mange af jer til sidste omgang le-swingeri på Tåsinge Plads fredag d. 23. august kl. 16 og et par timer frem.

Skriv en kommentar