Et nyt frø er sået – Vild Med Vilje ansætter en direktør

1. september opgraderer Foreningen Vild Med Vilje sit sekretariat ved at ansætte en direktør, der både skal stå i spidsen for at udvikle organisationen og for at udbrede viden om og begejstring for at skabe plads til vildere natur i alle skalaer. Den nye direktør bliver naturvejleder Christina Kaaber-Bühler, der har et indgående kendskab både til foreningen og til det konkrete arbejde for mere biodiversitet i Danmark.

Christina er uddannet geograf og naturvejleder og brænder for kommunikation og formidling. Hun har senest været ansat i Vordingborg Kommune som naturvejleder og naturmedarbejder, hvor hun blandt meget andet var ansvarlig for Kommunens Vild Med Vilje indsats. Hun har således masser af hands-on erfaring med Vild Med Vilje og stor viden om både det biologiske og det praktiske.

Christina har desuden siddet i Vild Med Viljes bestyrelse siden 2021, så hendes kendskab til foreningen er også højt på de interne organisatoriske linjer. Det er en stor styrke, da samarbejdet mellem Vild Med Viljes sekretariatet og bestyrelse er tæt. Christina udtræder af bestyrelsen ved ansættelsens start, og har ikke været en del af beslutningen om ansættelsen. 

Selvom der er lagt op til en opgradering på det organisatoriske plan er der i ansættelsen lagt vægt på den faglige viden. Og Christina er en ildsjæl, når det kommer til naturen. I kombination med mange års erfaring fra Friluftsrådet, Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening gør, at Christinas viden om både det naturfaglige samt det politiske og organisatoriske er stor. 

Vild Med Viljes formand Philip Hahn-Petersen byder Christina varmt velkommen i hendes nye rolle og udtaler:
“Med Christina Kaaber-Bühler som ny direktør og naturvejleder i Vild Med Vilje glæder vi os til både at kunne styrke den vilde naturs sag i offentligheden og fokusere på at udbygge servicen til vores medlemmer. Vild Med Viljes medlemmer kommer til opleve en mere direkte kontakt til foreningen og mulighed for mere erfaringsudveksling med andre medlemmer.” 

Det er ambitionen med ansættelsen at styrke medlemmernes muligheder for at gavne biodiversiteten og hjælpe dem med at få deres gode naturhistorier ud til resten af landet, så endnu flere mennesker bliver inspireret til også at gøre en positiv forskel for naturen.

Varmt velkommen og tillykke til Christina og alle medlemmer af Vild Med Vilje.