Previous slide
Next slide

VIBOs Vilde områder skal være et samlingspunkt

Boligforeningen VIBO har siden 1974 udlejet almene boliger i Storkøbenhavn og Nordsjælland. VIBO har mere end 5.500 boliger fordelt på 69 boligafdelinger. VIBOs 110 medarbejdere arbejder hver dag for at skabe de bedste rammer for de mennesker, der kalder foreningens boliger for ”hjem” – uden for som inde i boligerne.

VIBO har en overordnet ambition om at arbejde med bæredygtighed. Herunder at bidrage til øget biodiversitet og at skabe flere grønne områder og naturområder i vores boligafdelinger. Dette nye fokus på mere vild natur skal spredes til alle boligafdelingerne, små som store.

Mange beboere ønsker at være med til denne forandring, og drømmer om mere naturindhold hvor de bor. Og det er også tanken, at de nye vilde områder skal være et samlingspunkt, et fælles projekt og en samtalestarter beboerne imellem. VIBOs partnerskab med Vild Med Vilje skaber gode betingelser for dette.

VIBOs grønne arealer er mange steder ved at blive mere vilde, have flere blomster, insekthoteller, dødt ved, fuglekasser og plads til mere natur i hjørner og på store flader. Et stort hit har været at arbejde med aflagte minkbure og omdanne dem til insekthoteller. Der har holdes jævnligt arbejdsdage hvor der anlægges vilde bede, etableres kvashegn og i 2024 begynder også flere afdelinger at overgå til en daglig drift der tilgodeser biodiversiteten.

VIBO har udarbejdet et katalog med titlen Vilde tiltag for biodiversitet og naboskab. Læs kataloget her. 

Billedgalleri

Kontaktoplysninger:
Morten Rosenvold Villadsen
Sankt Peders Stræde 49A
1453 Kbh. K
Mail: mrv@vibo.dk
Telefon: 21943819

https://www.vibo.dk

Map loading, please wait ...