Previous slide
Next slide

Insekthoteller, vilde bede og unik natur

Vallensbæk er en bykommune med Vallensbæk Mose og Strandparken som de to største rekreative arealer. I Vallensbæk Mose finder du unik natur med mosen, eng og søer. Strandparken er hjemsted for et rigt dyreliv med blandt andet knap 200 forskellige fuglearter.

I Vallensbæk arbejder kommunen på at øge den rekreative værdi og oplevelse til både gavn for borgere og naturen. 

Det gør kommunen blandt andet ved: 

  • At lade græs og vilde blomster stå de steder, hvor det ikke er til gene for nogen. Det kan fx være på Vallensbæk Fodboldgolfbane, hvor græsset kun bliver slået på banerne og stierne mellem banerne. Eller på udvalgte steder i græsrabatten på nogle af kommunens villaveje, hvor græstørven er skrællet af, og der er sået engblomster frem for græs.
  • Overvejende plante stauder, når kommunen fx tilplanter rundkørslerne. Det skyldes, at stauder genblomstrer hvert år og tiltrækker flere insekter og sommerfugle.
  • Lade døde træer eller træstammer efter fældning blive tilbage, hvis de ikke er til gene for nogen. For eksempel i naturarealer som Vallensbæk Mose. Der kan være op til 300 forskellige insekter i en død egetræsstamme.
  • Udsætte græssende kvæg i Vallensbæk Mose, der hjælper med at holde græsset nede og øge diversiteten i området.

Nye grønne projekter 
Kommunens målrettede arbejde på at øge biodiversiteten har i efteråret 2021 mundet ud i indvielser af op til flere nye rekreative områder, der netop har den vilde natur i fokus. 

Pileparken:
Ud over at være en park, hvor generationer kan mødes, er Pileparken et område med høj biodiversitet. Her er plantet spiselige bær og blomster, frugttræer og -buske, sommerfuglebede og engblomster, der alt sammen skal være med til at tiltrække insekter, sommerfugle og fugle. 

Parkbåndet:
Parkbåndet i Vallensbæk Nord er kommunens første ”Vild Med Vilje”-område. Langs det grønne bånd er der blandt andet plantet vilde engblomster og hindbærbuske, og på en gammel rød pumpebygning er der opsat insekthoteller, der er lavet af elever fra Pilehaveskolen, der ligger ved siden af Parkbåndet. Det er vedtaget, at Parkbåndet skal udvides yderligere med endnu mere vild natur.   

Elevernes biodiversitetspark 
Med insektvenlige bede, kvasbunker og frøbomber har Vallensbæks elever indrettet kommunens nye biodiversitetspark. ”Parken” er et kæmpe naturområde, der ligger ved siden af Vallensbæks naturskole Bækkehuset og er tæt på sø, eng og mose. I parken står også et kæmpe insekthotel.

BILLEDER AF VALLENSBÆK KOMMUNES VILDE INDSATS

Kontakt
Per Lysholm Kjærebye
Vej og Park / Center for Teknik

Mail: plk@vallensbaek.dk
Telefon: 47 97 40 00

Vallensbæk Kommune
Vallensbæk Stationstorv 100
2665 Vallensbæk Strand

Map loading, please wait ...