Previous slide
Next slide

DET NATURSKØNNE KURSUSCENTER

Metalskolen Jørlunde Kursus- og Konferencecenter har siden 1968 været en central del af Dansk Metal med kurser til forbundets tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter. I dag er Metalskolen et af markedets førende kursus- og konferencecentre og danner rammerne for alle typer af kurser, møder og konferencer på området.  

Metalskolen Jørlunde ligger i Slangerup i Nordsjælland og er omgivet af 42 tønder naturskønt land lige ned til Buresø. Det giver centrets gæster rig mulighed for pauser i det grønne og alternativ afvikling af møder og kurser med walk-and-talks langs de hyggelige stisystemer. 

Miljø og klima i fokus

Metalskolen Jørlunde har de sidste år været igennem en rivende udvikling med fokus på bæredygtighed i bebyggelse, bespisning og biodiversitet. Efter 50 år og to år med gennemgribende renoveringer og energioptimeringer blev Metalskolen i 2018 igen et af landets mest moderne kursus- og konferencecentre. 

Mentalskolen Jørlunde har store ambitioner om at skabe positiv værdi for mennesker og miljø. Kursuscentrets positive, moderne og bæredygtige forandringer ledte i 2020 til beslutningen om at indgå i FN’s Global Compact, Green Key, få bronzemærket i økologi og samtidig arbejde med de 17 Verdensmål. 

I 2021 blev Metalskolen Jørlunde inspireret af foreningen Vild Med Viljes arbejde for den danske natur. Med sine 42 tønder land omgivet af skovområder og Buresø har Metalskolen Jørlunde de bedste forudsætninger for at være med til at bevare biodiversiteten i Danmark. 

“Vi er omgivet af både smeltevandsdal, gletscherport, skov og sø, som vi er med til at værne om. Den lille skov, der omkranser dele af vores grønne område, lader vi hovedsageligt stå urørt. Her vil du altså kunne opleve væltede træstammer, der ligger helt uforstyrret i skovbunden, så svampe og dyr frit kan søge derhen og nyde godt af det gamle træ, og så skaber det en helt særlig natur, som gavner biodiversiteten” fortæller Darlene Høyer, miljøansvarlig på Metalskolen Jørlunde. 

Summende diversitet

Metalskolen Jørlunde ser partnerskabet i Vild Med Vilje som en mulighed for at trække det spændende nærmiljø helt ind på matriklen. I 2021 skal bier, sommerfugle, planter, insekter, padder, fugle, smådyr i højere grad inviteres indenfor, og kursuscentret etablerer derfor en række områder med særligt fokus på vegetation til gavn for insekterne.

De tidligere store prydplæner, der omgav Metalskolen Jørlunde, er altså i gang med en større forvandling, så vi kan skabe et grønt oplevelseseventyr for de lokale i området og vores mange gæster”  fortæller en begejstret Darlene Høyer, miljøansvarlig på Metalskolen Jørlunde. 

På gåturen langs kursuscenterets stisystem kan allerede nu opleves en summende aktivitet fra de etablerede bistader. En summen af liv, insekter og diversitet, der forhåbentligt vil brede sig til hele kursuscentrets område. 

Kontaktinformation
Darlene Høyer
Miljøansvarlig
Mail: dash@danskmetal.dk
Tlf.: 47390141

Metalskolen Jørlunde Kursus- og Konferencecenter
Salgslundevej 13
3350 Slangerup
Tlf. 47390100

www.metalskolen.dk

Map loading, please wait ...