MARTINS NATURHAVER

Hos Martins naturhaver får du hjælp til de tiltag der fremmer biodiversiteten på dine grønne arealer. Det gælder sparring, planlægning, etablering og pleje. Firmaet servicerer private, firmaer, grundejerforeninger og kommuner! Kerneydelsen er anlæg og pleje, samt en grundlæggende indsigt i hvilke tiltag der effektivt giver bidrag til biodiversiteten og et blik for hvordan det også tager sig ordentlig ud, så det bliver vild med vilje og derfor ikke forsømt. I dag er træarbejdet fokuseret på bevaring af gamle træer, veteranisering og stående dødt véd. 

Martin er vokset op på et økologisk frilandsgartneri i 90’erne, hvor forældrene var pionerer inden for økologien. I 00’erne blev han uddannet økologisk landmand. Efter noget søgen kom han ved et tilfælde i anlægsgartnerbranchen og fik en kort uddannelse i træfældning. I 2016 startede Martin eget firma. Det stod hurtigt klart, at Martin ikke havde arbejdsglæde, når han arbejdede mod naturen. Martin blev bekendt med ’biodiversitet’, og begyndte at rådførte kunderne i den retning. I 2021 skiftede firmaet navn til Martins Naturhaver.

VMV-kompetencer/Ydelser: Anlæg, bevaring af gamle træer, gartnerarbejde, Idéudveksling,
driftsrådgivning, haverådgivning.

Region/Geografisk dækning: Drift og anlæg: 1 time fra Jystrup, Ringsted
Rådgivning: Sjælland, øerne og Fyn.

VMV-projekter knyttet til VMV-partnere:
Tåstrup: Rådgivning på havebesøg.
Lyngby: Græsplæne ændret til blomstereng. Etablering af blomstrende staudebed med insekter i fokus.
Viby Sj.: Have med græs og gamle egetræer, anlagt med naturvandhul, hügelbed med fugle og sommerfugletema, samt frugt og bær bed. Egetræerne er bevaret, men beskåret for at tilfredsstille naboer og kundens egen sikkerhed. Træmassen anvendt i hügelbede og kvasbunke.

Kontaktinformation:
Webside: https://www.martinsnaturhaver.dk/