VILD MED VILJE I KOLDING

Kolding Kommune ønsker at skabe mere alsidig natur og flere naturoplevelser i eller tæt på byerne, derfor har Kolding valgt at blive Vild Med Vilje.

Kolding Kommune har i første omgang udpeget 5 pilotområder, der bliver Vild Med Vilje. Her vil Kolding Kommune undersøge, om de kan få flere spændende planter og dyr i de kommunale, grønne områder ved at lade naturen hér blive vildere. Det gør de blandt andet ved at lade græsset gro, lade kvasbunker ligge og udgåede træer stå. Tilsammen giver det flere leve, yngle- og skjulesteder for planter og dyr.

I forbindelse med projektet går kommunen med i foreningen ”Vild Med Vilje”. Projektet kører i første omgang i 2016 og i 2017, hvor der bliver udvalgt yderligere 5 pilotområder.

De første 5 pilotområder er:

  1. Sortebjerg ved Lunderskov
  2. Parken ved Odinsvej, Kolding
  3. Kystskov ved Rebæk
  4. Kystnært areal ved Moshuse, Binderup
  5. Vejrabatten langs Højvangen og Dons Landevej nord for Kolding

Meld ind med sjældne planter og dyr

Hvis du går en tur i et af de fem pilotområder støder på sjældne blomster, sommerfugle eller noget helt tredje i området, som er lidt ud over det sædvanlige, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til naturmedarbejder Julia Gram-Jensen fra By- og Udviklingsforvaltningen og vedhæft eventuelt et foto. Skriv eller ring også til Julia, hvis du har spørgsmål til ”Vild Med Vilje”-projektet i Kolding. Tlf. 79 79 74 41 jugr@kolding.dk

Politisk fokusområde

Vild Med Vilje-projektet er en del af de politiske fokusområder under Teknisk Udvalg og Miljøudvalget, henholdsvis ’Udvikling af pladser og grønne områder’ og ’Mere mangfoldig natur med indsats om at øge biodiversiteten på offentlige arealer.’

Kontakt

Julia Gram-Jensen
By- og Udviklingsforvaltningen
Tlf. 79 79 74 41
jugr@kolding.dk