Previous slide
Next slide

RO i orkanens øje

Kurbadshotellet Fjordgaarden har siden 1967 dannet rammen for, at deres gæster kan komme ned i gear, og finde roen og jordforbindelsen i den vilde Vestjyske natur. Og hotellet har valgt også at hjælpe naturen til et pusterum.

Hotellets Vild Med Vilje-projekt har til formål at tage et aktivt medansvar for, at den natur, som deres gæster nyder godt af, bliver bevaret. Den er nemlig et vigtigt element i hotellets virke, fortæller Charlotte Mørch Backs, brand og bæredygtighedsmanager på Fjordgaarden.

”På Fjordgaarden ved vi, at naturen kan bidrage til positiv ro, og have en opladende effekt på vi mennesker, som ofte lever en travl hverdag. Derfor havde vi lyst til at skabe et rekreativt miljø omkring vores hotel. Vi startede da vi opførte kurbadsområdet, for på den måde at skabe naturskønne oplevelser og mental wellness for vores gæster. ”, siger Charlotte Mørch Backs.

Partnerskabet med Vild Med Vilje lå derfor lige for, da der er et stort overlap mellem hotellets værdier, og Vild Med Viljes arbejde for at skabe plads til mere biodiversitet, fortæller hun.

”Vild med Vilje var et naturligt valg både i forhold til at støtte op om den vision foreningen har formuleret, men samtidig også en mulighed for at sende et budskab sammen med alle andre partnere, om, at vi er mange, der værdsætter vores natur og derfor ønsker at bidrage positivt til den ellers faldende biodiversitet.”, siger Charlotte Mørch Backs.

En vestjysk have

På arealerne omkring hotellet vokser der hjemmehørende planter og blomster, såsom margueritter, blå kornblomster og valmuer. De står side om side med solbærbuske, hindbærhegn og æbletræer, der giver gæsterne mulighed for at smage på naturen omkring dem.

Tanken er at skabe en stemning af en vestjysk have, hvor der også er plads til naturlig mangfoldighed, samt at den overordnede tanke om at værne om naturen og bidrage positivt til biodiversiteten, bliver en del af det indtryk som gæsterne tager med sig hjem.

”Som roen i Orkanens Øje skal vores gæster opleve fred og rolige øjeblikke i vores kurbad, og det bidrager vores Vild med Vilje projekt til på en smuk og naturlig måde.”, siger Charlotte Mørch Backs.

Kontaktoplysninger:
Charlotte Mørch Backs
Brand- og bæredygtighedsmanager
Adresse: Vestre Kær 28, 6950 Ringkøbing
Mail: cmb@fjordgaarden.dk
Tlf: 71 92 02 05

Map loading, please wait ...