o.
Tidligere
Næste

Emmaus - et grønt og mangfoldigt frirum

Emmaus i Haslev har til huse i en gammel højskolebygning og rummer galleri, konferencecenter, højskole og hostel.

Emmaus er et mangfoldigt hus, og ligeså mangfoldigt ønsker de ansatte og frivillige bag Emmaus, at naturen omkring huset i Haslev skal være. Derfor har Emmaus Fonden, som driver huset på et kristent grundlag, indgået et partnerskab med Vild Med Vilje.

”Emmaus har altid værdsat mangfoldighed. Både når det gælder de mennesker, der besøger Emmaus, og når det gælder naturens mangeartede planter og dyr. Vi ser derfor partnerskabet med Vild Med Vilje som en oplagt mulighed for aktivt at gøre noget for at skabe et mangfoldigt og bæredygtigt miljø,” fortæller Anker Stidsen, som er frivillig i Emmaus og tovholder på projektet.

Fra græsmark til vildt og levende areal

I forbindelse med Emmaus’ bygninger i Haslev ligger et større, åbent græsområde, som er omkranset af levende hegn. Græsarealet ligger fredeligt midt inde i Haslev by og har ligget brak i flere år, mens der er hyppigt blevet slået græs på resten af arealet.

Nu har Emmaus imidlertid ændret driften af arealet med henblik på at skabe et grønt frirum med stor mangfoldighed midt i byen. I stedet for at slå græs på hele arealet slås der nu kun på nogle gangstier, som er etableret gennem græsområdet, mens resten af arealet drives som høslet, hvor der kun slås græs én til to gange om året.

Gruppen af frivillige fra Emmaus, som står for at drive området, har udsået økologiske blomsterblandinger, som i særlig grad tiltrækker bier og sommerfugle. Det er også planen at plante frugttræer på området og etablere et stenanlæg med gange og cirkler, hvor der kan sås frøplanter imellem cirklerne.

Plan om meditationshave

De frivillige vil også anlægge en form for meditationshave, som blandt andet kan bruges i forbindelse med nogle af Emmaus’ kurser om retræter, pilgrimsvandringer og meditation. Der arbejdes endvidere med ideer om at lave forskellige aktiviteter og events på arealet de kommende år i samarbejde med Vild Med Vilje.

Lad skuldrene falde ned

”Vi ønsker, at vores Vild Med Vilje-have bliver et trivselssted for både dyr og mennesker. Vi har allerede det første år kunnet se en fremgang i antallet af blomster, ligesom der er set harer, fasaner og ræve på området,” fortæller Anker Stidsen.

Den mere mangfoldige natur på området er blevet godt modtaget af de besøgende, og Emmaus håber, at endnu flere af gæsterne vil benytte området i de kommende år.

”Naturen har en helende og oplivende kraft, og vi håber, at mange af vores gæster fremover vil besøge de rolige og fredelige omgivelser, lade skuldrene falde tre hak ned og opleve den vilde naturen,” siger Anker Stidsen.

Map loading, please wait ...

Kontakt

Anker Stidsen
Tlf. 29 89 15 07
ankerstidsen@gmail.com 

Vil du høre mere om vores partner program?

  • Helshagevej 38, 7730 Hanstholm
  • 21 90 28 06
  • SAMI@VILDMEDVILJE.DK