Previous slide
Next slide

Ræs og fræs med naturen

Dansk Automobil Sports Union (DASU) er hovedorganisation for al organiseret bilsport i Danmark. Organisationen har 8.000 medlemmer fordelt på ca. 80 klubber rundt omkring i landet. Med andre ord er de for bilsporten, hvad DBU er for fodbolden.

DASU’s sekretariat, ledelse, klubber og medlemmer er bevidste om, at motorsport påvirker miljøet negativt. Derfor arbejder organisationen intensivt på at reducere klima- og miljøpåvirkningen fra klubbernes aktiviteter.

“Vi arbejder hårdt på at få den fossile brændstof i forbrændingsmotorer byttet ud med noget andet – det kan faktisk godt lade sig gøre.” fortæller Jens Færgemann, klimaansvarlig. Klubudvikling i DASU

Desuden arbejder unionen hårdt på at øge biodiversiteten på deres racerbaner, hvor masser af natur ligger urørt hen hovedparten af tiden.

“Ved at kortlægge, bevare og styrke den lokale flora og fauna arbejder vi mod en mere harmonisk sameksistens mellem motorsport og natur. Dette gavner ikke blot klimaet og biodiversiteten, men giver dejlige, grønne oplevelser mellem planter og dyr for vores medlemmer og besøgende på vores anlæg.” fortæller Michella Skov, projektmedarbejder i DASU.

Ikast og Omegns Motorklub Styrker Biodiversitet
Ikast og Omegns Motorklub (IMK) har besluttet at beskytte og fremme biodiversiteten på deres bane Nørlundbanen i samarbejde med Vild Med Vilje og Dansk Automobil Sports Union.
Marie Uth, en anerkendt naturlig havedesigner og leverandør til Vild Med Vilje, har inspiceret området og identificeret en imponerende mængde naturlige skatte.

Marie Uth har anbefalet en række initiativer til at styrke disse værdier, så IMK bliver endnu vildere med vilje. Blandt tiltagene er flere vandhuller, dødt ved og grupper af store sten.

Sammen med Vild Med Vilje og DASU vil klubben arbejde med tiltagene for at gøre dette naturskønne område endnu mere blomstrende og varieret til glæde for naturen, lokalsamfundet og naturelskere.

Rally Stoholm
Motorløbet Rally Stoholm afvikles i området ved Fjends mellem Skive og Viborg. Arrangørerne af løbet er lokale og ønsker at give noget tilbage til lokalsamfundet i forbindelse med deres løb. Derfor bidrager løbets organisation aktivt til øget biodiversitet i Fjends-området gennem to klimavenlige initiativer.

Først og fremmest planter de i samarbejde med forskellige partnere æbletræer som en måde at takke lokalsamfundet på. Inspireret af en svensk tradition med at plante træer i rallyets værtsområde, har Rally Stoholm indgået samarbejde med Smollerup Skov & Have, Skovdyrkerforeningen, organisationen Plant et træ og Tastum Borgerforening for at plante æbletræer på fællespladsen i Tastum.

Træerne forbedrer ikke kun det lokale miljø, men er også udtryk for den forpligtelse og taknemmelighed overfor naturen og lokalsamfundet, som organisationen bag løbet føler.

Derudover sår Rally Stoholm blomsterfrø fire forskellige steder i Fjends som tak til lokalsamfundet for at være vært for rallyet. Med støtte fra Borgerforeningen i Daugbjerg er områderne blevet forberedt, og blomsterfrø er blevet sået. Dette initiativ tilføjer ikke kun skønhed til landskabet, men giver også lokale beboere mulighed for frit at plukke buketter til deres hjem eller arbejdspladser til efteråret.

Aktiviteterne beriger ikke kun den lokale biodiversitet, men giver også lokalsamfundet noget nyt at være fælles om.

Kontakt
Michella Skov
Projektmedarbejder
Mobil: +4529299879

 

Map loading, please wait ...