Previous slide
Next slide

Beboerne ønsker et trygt og bæredygtigt hjem

Boligselskabet Sjælland vil gerne give beboerne mulighed for at præge områderne mellem husene i en tryg og bæredygtig retning. Det er både mere hyggeligt og trygt, når fællesarealerne inviterer til at være ude, og flere vilde blomster og levesteder for insekter og dyreliv gør boligområdet mere afvekslende og interessant.

De grønne ørkener

Mange boligområder er anlagt med vidstrakte grønne ørkener, der kan gøres mere interessante og som kan invitere til flere aktiviteter ved at få lov at stå lidt vildere. Børn foretrækker at lege, hvor der opstår naturlige skjulesteder, og klippede stier gennem det vilde kan danne forbindelser og opholdsrum. Samtidig betyder højere og kraftigere planter en bedre beskyttelse mod skybrud end sensommerens solbrændte græs.

I alt kører boligselskabets græsmaskiner over 350.000 kvadratmeter græs hver uge, og det er langtfra det hele, der er nødvendigt for at kunne bruge fællesarealerne og komme rundt i boligområderne.

Beboerne er de vildeste

Boligselskabet Sjælland inspirerer beboerne i den interne uddannelse for bestyrelsesmedlemmer. Det er det frivillige engagement og indflydelse, der gør boligområderne vildere. Samtidig går boligselskabet selv foran med vilde områder omkring administrations- og områdekontorer rundt om på Sjælland.

For at give de frivillige kræfter den bedste rådgivning uddanner boligselskabet driftsledere og grønne medarbejdere i professionel drift og økonomi omkring de vilde arealer.

Håbet er at der løbende bliver omlagt egnede arealer fra den intensive og dyre drift som græsplæne til vildere områder, hvor kræfterne bliver brugt på at skabe tryggere og mere bæredygtige fællesarealer.

Map loading, please wait ...

Kontakt

Pernille Jakobsen
Projektleder
Boligselskabet Sjælland
Tlf. 46 30 47 76
pej@bosj.dk