Tidligere
Næste

ET AFFALDSSELSKAB MED PLUS PÅ NATURKONTOEN

Det fælleskommunale affaldsselskab, AffaldPlus, arbejder aktivt med klima, miljø og bæredygtighed. Gennem drift af genbrugspladser, haveaffaldspladser, energianlæg, biobrændselsanlæg, miljøanlæg genbrugsterminal og et formidlingscenter hjælper affaldsselskabet kommuner med at leve op til målene om genanvendelse, bæredygtighed, miljøvenlig energiproduktion og lokal forsyningssikkerhed. Herudover varetager selskabet driftsordningen for indsamling af affald i Sorø og Ringsted Kommune samt indsamling af storskrald og haveaffald i Ringsted og Slagelse Kommune. 

AffaldPlus består i dag af ca. 200 ansatte og ejes af de seks kommuner; Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø og Vordingborg Kommune.

Fokus på verdensmål 15.5 

AffaldPlus arbejder i deres daglige virke målrettet og aktivt med FNs verdensmål. Med partnerskabet i Vild Med Vilje ønsker de at øge biodiversiteten på deres arealer og dermed sætte fokus på verdensmål 15.5.

Vi har mange grønne arealer, hvor man med fordel kunne lade bevoksningen gro lidt vildere og dermed invitere naturen indenfor. Hvis det lykkes, vil det forhåbentlig kunne inspirere andre, da vi på vores genbrugspladser har besøg af mere end 2 mio. kunder hvert år.” udtaler Charlotte Juhl, biolog samt formidlings- og udviklingskonsulent hos AffaldPlus.  

AffaldPlus ser mange muligheder i deres grønne arealer og har forberedt sig grundigt på opstarten af deres vilde projekter. I 2020 blev anlæggene kortlagt, og konkrete handlingsplaner for de biodiversitetsfremmende tiltag blev udfærdiget.

Den første spæde start på at blive Vild Med Vilje kan ses på området foran AffaldPlus’ formidlingscenter YderZonen i Næstved. Det 300 m2 store areal var tidligere udlagt som græsplæne, men er nu omdannet til blomstereng med utallige vildtvoksende arter.

AffaldPlus planlægger at påbegynde de planlagte projekter i løbet af 2021.

Kontaktinformation
AffaldPlus
Ved Fjorden 20, 
4700 Næstved 

Charlotte Juhl, biolog samt formidlings- og udviklingskonsulent
tlf.: 5575 0800
mail: cjv@affaldplus.dk

www.affaldplus.dk

Map loading, please wait ...