Previous slide
Next slide

EN KERNE AF ØKOLOGI OG BIODIVERSITET

I 1972 stiftede Niels Ebbe engrosvirksomheden Solhjulet med ønsket om at udbrede kendskabet til biodynamiske og økologiske fødevarer. Økologi udgør den fundamentale del af Solhjulets DNA, og virksomheden har derfor siden stiftelsen været 100% økologisk i alle henseender. 

I dag er Solhjulet Danmarks ældste grossist og totalleverandør af økologiske fødevarer i hele Danmark. Det brede udvalg af økologiske og biodynamiske kvalitetsprodukter inden for frugt, grønt, kolonial, mejeri, saft, køl, frost m.m. tiltrækker miljøbevidste forbrugere i hele norden.

Økologi er vejen frem

Økologi og bæredygtighed hænger uløseligt sammen og med økologien som grundsten ligger det i Solhjulets natur at bidrage til en bæredygtig tilværelse og fremtid. Som del af virksomhedens bæredygtighedsprincip arbejder Solhjulet derfor også aktivt for, at mad bliver spist fremfor spildt. 

Solhjulets økologiske og bæredygtige tankegang bidrager til flere af FN’s verdensmål – heriblandt verdensmål 15 om at beskytte, genoprette og støtte et bæredygtigt brug af økosystemerne på land. Økologien puster nemlig mere liv i naturen, understøtter de naturlige kredsløb og skåner naturen for kunstgødning og sprøjtegifte. Dette medfører blandt andet en større biodiversitet med vilde planter, dyr, insekter og mikroorganismer omkring de økologiske marker. 

Vilde blomster i Silkeborgs industriområde

Samarbejdet med Vild Med Vilje forekom som en naturlig forlængelse af Solhjulets ambitioner om en økologisk og bæredygtig fremtid.

For at styrke biodiversiteten har Solhjulet derfor valgt at omlægge et stort græsareal på deres industrigrund i Silkeborg. I foråret 2021 er et areal på 2200 m2, fordelt på fem store vilde blomsterenge, blevet etableret. Med vejledning fra foreningen Vild Med Vilje blev der gravet, klargjort og sået en vegetation af vilde plantearter.

I løbet af foråret og sommeren kunne medarbejderne i Solhjulet følge med i hvordan de små spirer langsomt forvandlede sig til planter som dannede vilde enge med de smukkeste blomster.

Solhjulet håber den vilde blomstrende vegetation vil bringe et summende insektliv til deres industrikvarter, og måske inspirere andre virksomheder til lignende initiativer. 

SÅNING AF BLOMSTER

BLOMSTERENGEN ER SPRUNGET UD

Kontaktinformation
Solhjulet A/S
Priorsvej 31
8600 Silkeborg

Kontaktperson: 
Peter Edwards Jørgensen
Mail: peter@solhjulet.dk
Telefon: +45 21 46 61 83

www.solhjulet.dk

Map loading, please wait ...