Tidligere
Næste

EN KERNE AF ØKOLOGI OG BIODIVERSITET

I 1972 stiftede Niels Ebbe engrosvirksomheden Solhjulet med ønsket om at udbrede kendskabet til biodynamiske og økologiske fødevarer. Økologi udgør den fundamentale del af Solhjulets DNA, og virksomheden har derfor siden stiftelsen været 100% økologisk i alle henseender. 

I dag er Solhjulet Danmarks ældste grossist og totalleverandør af økologiske fødevarer i hele Danmark. Det brede udvalg af økologiske og biodynamiske kvalitetsprodukter inden for frugt, grønt, kolonial, mejeri, saft, køl, frost m.m. tiltrækker miljøbevidste forbrugere i hele norden.

Økologi er vejen frem

Økologi og bæredygtighed hænger uløseligt sammen og med økologien som grundsten ligger det i Solhjulets natur at bidrage til en bæredygtig tilværelse og fremtid. Som del af virksomhedens bæredygtighedsprincip arbejder Solhjulet derfor også aktivt for, at mad bliver spist fremfor spildt. 

Solhjulets økologiske og bæredygtige tankegang bidrager til flere af FN’s verdensmål – heriblandt verdensmål 15 om at beskytte, genoprette og støtte et bæredygtigt brug af økosystemerne på land. Økologien puster nemlig mere liv i naturen, understøtter de naturlige kredsløb og skåner naturen for kunstgødning og sprøjtegifte. Dette medfører blandt andet en større biodiversitet med vilde planter, dyr, insekter og mikroorganismer omkring de økologiske marker. 

Vilde blomster i Silkeborgs industriområde

Samarbejdet med Vild Med Vilje forekom som en naturlig forlængelse af Solhjulets ambitioner om en økologisk og bæredygtig fremtid.

For at styrke biodiversiteten har Solhjulet derfor valgt at omlægge et stort græsareal på deres industrigrund i Silkeborg. I foråret 2021 er et areal på 2200 m2, fordelt på fem store vilde blomsterenge, blevet etableret.

Med vejledning fra foreningen Vild Med Vilje er der gravet, klargjort og sået en vegetation af vilde plantearter. Solhjulet håber den vilde blomstrende vegetation vil bringe et summende insektliv til deres industrikvarter og måske inspirere andre virksomheder til lignende initiativer. 

Kontaktinformation
Solhjulet A/S
Priorsvej 31
8600 Silkeborg

Kontaktperson: 
Asger Piper
Mail: asger@hchgruppen.dk
Telefon: +45 21 46 61 83

www.solhjulet.dk

Map loading, please wait ...