vildmedvilje_Epos
Ny art Epos
EBOS 4 EPOS

Vild Med Vilje Epos

På Efterskolen Epos er det ikke kun fantasien der får lov til at vokse vildt…

Vores elevgruppe er en divers og farverig flok af unge fra hele landet, som interesserer sig for leg, rollespil, bøger, kostumer og meget mere. Vores store grønne areal omkring skolen får ligesom eleverne lov til at vokse, udfolde sig og blomstre. Vi har en lille birkeskov, et vådområde hvor frøer holder til, en gammel plantage med 100 frugttræer og store græsarealer. Fra i år lader vi græsslåmaskinen kører uden om dele af plænen. Vi har markeret ca 3000 m2 plæne, som skal blive til vild eng. Det bliver spændende at følge med i, hvad der dukker op her af anderledes planter, nye insekter og andre dyr. Forleden opdagede vi, at der bor en snog på grunden og vi har også tidligere set en grævling, harer og flagermus.

Vi prøver at skabe gode levesteder med vandhuller, kvasbunker og naturligvis et totalt forbud mod brug af roundup eller andet gift på vores store grund. Vi har en 1,5 hektar stor mark tilknyttet skolen og fra i år har vi besluttet, at det er slut med brug af kunstgødning på dén mark. Én af de lokale landmænd i Fynshav kommer og slår høslet på marken to gange om sommeren og tager høet med hjem til sine køer. Lige nu er der næsten kun græs på marken, men på længere sigt, og uden al den kunstgødning, kan der forhåbentlig blive plads til en større mangfoldighed af liv.

På Epos er bærdygtighed ét af vores bærende principper. Det er derfor vi køber økologiske råvarer til køkkenet, komposterer vores grønne affald og energirenoverer vores flotte, gamle bygninger. Og det er derfor vi er blevet Vild med Vilje Partner.

indlæser kort - vent venligst...

Vild Med Vilje Epos 54.986950, 9.976458 Efterskolen Epos er Vild Med ViljeLæs mere om hvad Epos vilde verden her (Kørselsvejledning)

Historier fra Epos