Vild Med Vilje i AQUA Akvarium og Dyrepark

Siden sommeren 2014 har AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg været en del af det Vild Med Vilje bevægelsen. I samarbejde med zoolog Morten Vissing, er forskellige områder udvalgt til at vokse vildt med vilje. Morten er meget begejstret for konceptet, fordi tankegangen passer perfekt ind i hvordan han selv arbejder med naturen. Han fortæller, at Vild Med Vilje har været med til at legitimere vildheden, og gør, at de besøgende forstår værdien i det vilde og ukontrollerede landskab.

”Efter at vi har fået Vild Med Vilje er det strømmet til med forskellige dyr. Fx er der kommet et hav af småfugle og farverige dagsommerfugle. De besøgende har fået helt nye oplevelser i naturen, og Vild Med Vilje har fået stor ros. Det gode er også, at vi ikke længere får klager over at det vokser vildt, fordi folk forstår hensigten og værdien bag vildskaben”.

AQUA Akvarium & Dyrepark har indtil videre tre Vild Med Vilje områder. De vilde områder er markeret med et skilt, hvor der er en beskrivelse af stedets biologiske karakter. Det ene område er en havedam, som er lavet til et vildt vandhul, som giver plads til forskellige paddearter, samt insekter knyttet til vandhuller som f.eks. Stor Kejserguldsmed . På det andet område får græs og urter lov til at vokse vildt. Det giver plads til flere sommerfugle som f.eks. Dagpåfugleøje. Det tredje område er en grendynge, der giver plads til insekter, små pattedyr og småfugle som f.eks. Gærdesmutte.

Historier fra AQUA

Partnere

Vild Med Vilje AQUA er et samarbejde mellem AQUA Akvarium og Dyrepark og Habitats.

Formidling
Habitats har udformet forskellige skilte, som informerer om det varierede dyre- og planteliv på de tre forskellige arealer.
Alle skilte er lavet i tråd med AQUA Akvarium & Dyreparks visuelle identitet.